nightcrawler.webblogg.se

En 23 år gammal nörd och anglofil som dricker för mycket kaffe och låtsas vara djup. Älskar superhjältar men faller alltid för skurken. It's a problem.

The Hunger Games botar Fransmänsfobi...

Kategori: Nörd

 
Har under en vääääldigt lång tid nu velat läsa den sjukt hypeade boken The Hunger Games. Men har inte riktigt velat köpa den för liksom... Nej, jag vet inte men jag var lite skeptisk där va. Så jag tänkte att jag kunde låna den på biblioteket någon gång. Men 1) den var alltid utlånad och 2) jag är seriöst sämst i Sverige på att lämna tillbaka böcker så det var nog ingen bra ide. Och sen häromdagen var jag inne i en stor affär här i Chambourcy som hette Fnac, eftersom Jean-Hubert sagt att "You haaaave to go there because they have aaaaall the comics". Bara det att han missat den lilla detaljen att ALLT därinne var på franska. Böcker. Spel. SERIER. Jahaja tänkte jag och började gå mot utgången när mina ögon fastnade på The Hunger Games. I mitt huvud skred jag fram i slowmotion alá actiondrama mot bokhyllan och när jag öppnade boken hörde jag en änglakör tjoa. DEN VAR PÅ ENGELSKA.
 
Jag var så lättad över att ha hittat en bok jag kunde förstå att jag var tvungen att köpa den. Jag hade redan varit inne i en massa affärer där alla Fransmän blev helt förolämpade när de kom och skulle vara artiga och serviceinriktade och frågade "vill ni ha hjälp" (tror jag iallafall :S) och jag sa "Sorry, I don't speak french." Istället för att ta det på engelska så fnyser dem och går därifrån (Marie har sagt att det är för att de inte KAN engelska. Jag vet inte vad som är värst, det är ohövlighet. Haha.). Börjar nu tycka att det är ganska läskigt att gå in i affärer här för man får alltid samma bemötande. Så jag blev så lättad över att inte behöva springa ut ur affären med en massa förnärmade fransmän stirrande efter mig. Nu kunde jag KÖPA något. Och han i kassan kunde dessutom lite engelska. Allt blev bra tack vare The Hunger Games. 
 
Sen har den legat här i ett par dagar nu och igår kväll började jag läsa. Idag har jag mer eller mindre suttit fastklistrad vid boken. Sjukt bra. Eller handligen är iallafall sjukt bra, tycker författarens sätt att skriva på är lite irriterande men det är nog för att hon skriver Jag-form i presens. Sjukt konstigt känns det. Men fan, den är riktigt bra. Förstår varför den är så hypead nu. Och jag tänker läsa vidare. Tror de hade båda uppföljarna på engelska också :D
 
God natt och puss.
 


Angelica har tränat, sjung hallelujah!

Kategori: Träning

 
Haha. Men faktiskt. Och det är andra gången. Men jag ansträngde mig inte riktigt den första gången så det gills nog inte, haha.
 
Men nyss sprang jag en mil på löpmaskinen. Tanken är att jag ska börja springa utomhus men jag vill träna upp mig liiiite först så att jag inte ser ut som übertönten Arne när jag stannar varje sekund.
Men alltså:
 
Tid: 25:25 min
Avstånd: 10 km
Kalorier brända (detta upplyste mig maskinen om): 115
 
Nu kan jag ingenting om träning så jag vet inte om det är bra eller dåligt. Kalorierna spelar väl inte mig någon roll egentligen bara jag blir av med bullen på magen hoho. Men det känns bra för att vara första gången. Är ganska stolt över mig själv. Haahaha.
 
Nu jävlar ska jag gå och sätta mig i badet. Svetten rinner. Typ droppar ner på skrivbordet. Hehe jag tyckte det var viktigt att ni fick veta det så att ni inser hur mycket jag ansträngt mig.
 


Mitt nya löparlinne. Heheheh. (om ni undrar vad jag gör med munnen så pustade jag ut precis när bilden knäpptes. Jaja.)
 
Puss.
 

GOD NATT SVERIGE

Kategori: Larv

 
 
 
 
 

Veckans tumme, v. 35

Kategori: Larv

 
 
Motivering: Ett smalt skaft som mynnar ut i ett tjockt crecendo skapar intrig och nyfikenhet!

Photos de Chambourcy

Kategori: Fint

 
Cruisade runt lite i min lilla stad Chabourcy idag för att handla nödvändigheter på Centre de Commerciale (köpcentrumet) och fotade lite grann. Dock blev det inte så bra då solen sken så mycket att allt blev mörkt. Men jaja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Iiih, så himla fint. Puss.
 
 

Fotoserie i svartvitt på en larvig Angelica

Kategori: Larv

 
 
 
 
 
 
 

Första dagen i Paris

Kategori: Fint

 
Nu är jag här! Herregud! Shit vad jag har längtat alltså och igår kom jag fram. Vi var väl hemma efter sex och sen åkte vi iväg på sushi-restaurang, det är tydligen familjens favoritmat (p e r f e k t), och sen hem och så typ gick jag och la mig för jag var jättetrött. 
 
Men åh, idag har det hänt en massa. 
 
För det första: JAG ÄLSKAR CHAMBOURCY. Alltså förorten jag bor i. Det är en liten bit till Paris men sträcker jag ut huvudet från ett av mina fönster så kan jag se Eiffeltornet :3 Men GUD vad det är fint här! Jisses! Jag går bara omkring och stirrar! Verkligen en idyllisk liten förort med massa gamla fina byggnader och åh, typiskt franskt och ja, helt fantastiskt fint! Ska försöka fotografera imorgon, lite iallafall :)
 
Vi gick upp runt 9 och åt frukost, sen lekte jag lite med Alice och spelade Wii med Paul (OMG vilka söta ungar alltså!!!) och sen visade Marie mig hur man gick till Alice och Pauls fritids och ner till parken och sedan lilla Chambourcys lilla torg med posten och så! 
 
Sen gick vi hem och åt lunch, Ratatoullie vilket jag tyckte var jätteroligt eftersom det är typ en av de få franska maträtter jag känner till, plus att jag nördar Pixarfilmen haha. Efter det lekte jag lite till med barnen och sen kom deras farmor och farfar och gammelmormor och hälsade på. Det var supertrevligt! Så himla mysiga människor och det var så himla sött för gammelmormor 91år försökte hela tiden prata med mig för att jag inte skulle känna mig utanför, synd bara att jag inte fattade vad hon sa. Men det är bra, jag vill bara lära mig ännu fortare när det blir sådär! Är sjuuukt taggad på att börja min skola i slutet på september :) Vi spelade iallafall två olika sällskapsspel och det var jätteroligt!
 
Sen åkte de hem och jag och Paul gick ut och spelade en massa badminton för han hade precis fått rackets av sina farföräldrar i efterskottpresent (han fyllde 7 den 6:e augusti). Åh så söt! Sen spelade vi lite mera Wii (SPIDERMAN!!!) och sen var det middag. Efter det så tog jag och Marie cyklarna och hon visade hur man cyklade till ett jättestort köpcentrum som låg jääääättenära här så dit ska jag imorgon haha! Sypermysigt. Men gud vad jag märkte att jag är otränad, det är fan jobbigt att cykla alltså. Flåsade hur högt som helst efterråt och svettades sjukt mycket. Inte bra! Men åh, jag ska verkligen försöka komma i form nu när jag är här också! Det behövs! 
 
Sen hoppade jag i badet och låg där ett tag. Och nu sitter jag här. Är riktigt trött och tänkte gå och sova. Läsa lite Thor också kanske. 
 
Puss och nattinatt :D
 
Ps. Jean-Hubert är fett nördig. Det är ju awesome. Han visade mig alla sina seriealbum med en massa comics och sina fantasy och sci-fi böcker. Dessutom fanns det jääääättemånga böcker i bokhyllan här som jag velat läsa hur länge som helst. JACKPOT!!!! Ds.

En random rubrik #2

Kategori: Allmänt

 
Åh hej. Hehe. Mitt bloggarsyndrom börjar redan nu att visa sig.
 
Fas ett: JAG ÄLSKAR ATT BLOGGA OMG
Fas två: Ah juste... jag har en blogg. (inträffar oftast ca: 3 veckor efter senaste inlägget)
Fas tre: Jag bloggar när jag har något att säga. Mest när jag är deprimerad. Typ.
 
Jaja. Vi får väl se hur det blir med bloggen. Nu är det iallafall bara 10 dagar tills jag far till Frankrike. Intalar mig själv om att jag kommer att ha mer att säga när jag är där. Man kan ju hoppas.
 
Anledningen till att jag inte skrivit något här är faktiskt rätt simpel. Ingenting har hänt mig. Jag har jobbat, jobbat och jobbat. I lördags jobbade jag mitt sista pass och efter det har jag tänkt att jag ska blogga varje dag men jag har varit för seg för att orka sitta vid datorn i längre perioder än två minuter. Har bara legat i soffan och kollat på Once Upon A Time och LOST. 
 
Och jag har städat. Fixat och donat. Packat mina väskor och lagt undan alla mina böcker. Är fortfarande inte klar. Men jaja. Imorgon åker jag till Danmark. Sen ska jag fixa klart när jag kommer hem. Ska också på de 4 dagarna jag är hemma lyckas träffa alla jag vill träffa. Vet inte hur det ska gå till men jaja. Hahah. Allt är kaos. 
 
Nu ska jag överföra The Last Song till USB minnet för Malin vill tvinga mig att se den and she won't take no for an answer. Hoppas Miley Cyrus kan agera.
 
Plopp.

Ny frisyr inför kommande äventyr?

Kategori: Fint

 
Funderar på att klippa håret. Och typ permanenta det eller nått. Kanske färga det brunt?
 
Ungefär såhär vill jag ha det.
 

  
 
Eller ja. Exakt så vill jag gärna ha det men det lär ju inte ske och även om det gjorde det skulle jag inte vara lika snygg i det som Marion Cotillard. Har en ruskig girlcrush på henne just nu.
 
Men ja, jag lär gå till frisören snart. Vore så kul att bara ändra allt. Yes.

Födelsedagsfest 28/7 via Instagram

Kategori: Fest

 
 
 
 
 
 
Hade en fantastisk kväll med god mat och bra människor. Första gången jag träffade Anders kompis Sudan (som är med på sista bilden) och han var sjukt trevlig. Dessutom gillade han Keane OCH Kent. Jag menar då kan man ju inte vara en dålig person.
 
Avslutade kvällen med att sova inne på toaletten i en halvtimme. Morgonen efter var rätt hård då vi skulle möta familjen utanför Tivoli klockan 11. Men det var väldigt värt det.